AVK Finland Oy / Furnes

| Ilmailunkatu 21 • 33900 Tampere • SUOMI

Puh: +358 40 511 0199 | juuso.tuusa@avk.dk

 

Teräsvalimo Furnes Jernstøperi AS perustettiin vuonna 1958 Norjan Brumunddalissa, josta se muutti Stangen kuntaan vuonna 1967.

Vuonna 1997 yritys fuusioitiin Hamjerniin, minkä jälkeen yhtiön nimi oli Furnes-Hamjern SCC as. Tämä nimi pysyi kunnes yritys vuonna 2014 otti vanhan nimensä Furnes Jernstøperi AS takaisin myytyään Hamjernin pois vuonna 2011.

Silloinen omistaja, Øyhovden Invest as, möi huhtikuussa 2019 Furnes Jernstøperi AS:n, Øyhovden Trading as:n ja Tanskan tytäryhtiön Randers Jernstøberi AS:n tanskalaiselle AVK Groupille.

Furnes Jernstøperi AS työllistää tänä päivänä (2019) noin 130 henkilöä. Liikevaihto oli 223 miljoonaa vuonna 2017. Yrityksellä on noin 55 % vientiosuus pääasiallisesti Skandinaviaan, mutta on myös suuntautunut Saksan markkinoille.

Valimo on rakennettu Heinrich Wagner Sinton kaavauslinjan ympärille. Linjalla on suuri kapasiteetti ja valukehien mitat ovat 1000 x 1000 x 300 / 200. Tuotteet muotoillaan valimohiekassa ja sulatus tapahtuu kahdella kuuden tonnin induktiouunilla ja valu tapahtuu valuautomaatista. Valmistamme harmaavalurautaa ja pallografiittivalurautaa. Raaka-aineet ovat pääasiallisesti kierrätettyä rautaromua, josta valmistetaan uusia laatutuotteita valuraudasta. Yrityksellä on nykyaikainen laboratorio, jossa on spektrografi ja hiekkalaboratorio sekä runsaasti automatisointia tuotannossa ja keskusvarastossa.

Furnes Jernstøperi AS:llä on aktiivinen tuotekehittely ja oma mallityöpaja. Käytämme nykyaikaista teknologiaa tuotekehittely- ja mallinvalmistusprosessissa.

 

Rekisteröity tavaramerkki

Olemme valmistaneet kulkuaukon kansia, kehyksiä, ritilöitä ja muita valutuotteita aina vuodesta 1957. Nykyään valmistamme kaikenlaisia rautavalutuotteita ja olemme pohjoismaiden suurimpia katutuotteiden valmistajia – tavaramerkkimme on FURNES® ja iskulauseemme on New Technology – Just use it!

 

FVU – Furnesin toiminnan kehittely

Sovellamme aktiivista toiminnan kehittelyä ja Leanprosessia. Perusarvomme ovat Osallistuminen, Kunnioitus, Luotettavuus, Rehellisyys.